Margaret Ushkevich Maatschappij, Gezondheid. Grodno sociologen beweren dat in de regio het aantal rokers daalt. Dit proces werd geschetst van een paar jaar geleden. Nu de figuur is tabak afhankelijk is 26.7%, dat is 2% meer dan in het programma “de Gezondheid van mensen en demografische veiligheid van de Republiek wit-rusland” voor 2016-2020.

Optimistische kijk op deze achtergrond en de studenten

Volgens de enquête, is er een gestage daling van het aantal middelbare scholieren die roken. Het aantal van degenen die nog nooit hebben geprobeerd sigaretten, bereikt 95%. Drie jaar geleden bedroeg 73%.Zoals opgemerkt door het hoofd van de Afdeling volksgezondheid van Grodno regionaal centrum van hygiëne en epidemiologii Irina eiken, een manier van leven ouders vaak vormt de relatie van kinderen slechte gewoonten. Volgens de enquête, rook in elke tweede familie. Dit is vooral de vader (35%), de moeder — in 7% van de respondenten. Op de vraag “heb je geen vrienden die roken?” positief beantwoord 30% van de studenten. Deskundigen zijn van mening dat dit probleem is een marker van de prevalentie van Roken onder studenten.

De gemiddelde leeftijd waarop de respondenten zijn begonnen of geprobeerd te Roken en 13 jaar. 52% zei dat de reden was nieuwsgierigheid. De helft van de respondenten zou graag stoppen met Roken.

Deze oplossing is klaar om het te accepteren en volwassenen. Sommige aankloppen voor hulp aan de specialisten van de Grodno centrum “de Psychiatrie-narcology”. Volgens de dokter, de therapeut Olga Volkova Lagune, zich te ontdoen van slechte gewoonten voornamelijk op zoek naar mannen van 25 tot 40 jaar. Hij begon eerst met een gezin en jonge kinderen, en de tweede begon te ervaren gezondheidsproblemen.

Irina de eik zei dat, hoewel de mode voor tabak gaat, er is een nieuwe dreiging — de elektronische sigaret. Het product is niet onderworpen aan certificering, hoewel de artsen beschouwen het als een bedreiging voor de gezondheid. Volgens onderzoek, een paar sigaretten draagt bij aan de absorptie van toxische stoffen. De fascinatie met dit product kan leiden tot een nieuwe ronde van de afhankelijkheid van het Roken.

Wit-rusland plannen om een verbod

op reclame van elektronische systemen Roken. President van wit-rusland Aleksandr Loekasjenko heeft gesteund het voorstel te vergelijken elektronische sigaretten, tabaksproducten voor de circulatie en de voorwaarden van het Roken. Dit werd vandaag gemeld aan de journalisten het hoofd van de organisatie van de handel en de diensten van het Ministerie van Antimonopolie verordening en de handel Violetta Brezovska na de vergadering het hoofd van de staat op verbetering van de wettelijke regeling in afzonderlijke gebieden van economische activiteiten.

De vergadering besprak het ontwerp van decreet betreffende regelgeving van de overheid van de omzet van tabaksproducten en het e-Roken. Gezien het feit dat ze vergelijkbaar zijn in de manier van consumptie, had het effect, wordt voorgesteld om de toepassing van dezelfde maatregelen van regelgeving van de overheid.

“De belangrijkste vernieuwing is dat we pranam aan de omzet en voorwaarden van het gebruik van tabak van het elektronische systeem van het Roken en de vloeistof voor hen, zei Violetta Brezovska. – Op dit moment in ons land, is dit probleem niet opgelost is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *